Dagens sjove MS indslag, på en lille sbs server....

En standalone disk, som bruges til at holde sikkerhed images af pc'er der kommer til rep. kan ikke længere ses i windows, dvs. Raid controlleren ser disken fint og initiliser denne, men windows har andre kvaler :-(  drevet er væk, i stifinderen ses (n:) men ingen info om disk størrelse osv.

Serveren genstartes for at se om windows ikke vil se disken igen, nu virker netlogon ikke længere og da det er den eneste "DC/GC" betyder dette at Exchange og andre services også begynder at fejle :-(  med andre ord intet virker.

Nærmere undersøgelse viser at lanman servicen står til status starting, hvilket holder netlogon at andre services fra at kunne starte.

Serveren lukkes ned, den ene disks strømstik fjernes og serveren startes igen, ALT er vel, lanman, netlogon osv. starter igen.

Disken som blev slukket har ingen windows services eller andre ting boende på sige, blot et share hvor sikkerheds images af gamle pc'er som har været til rep. bliver placeret indtil at maskinen er oppe igen og images kan kopieres tilbage til den rep. pc, sådan folk selv kan finde de gamle data som skal beholdes, efter reinstallationen...

3 timers fejlfinding til Microsoft, kan ikke lige se hvor jeg skulle havde ses sammen koblingen mellem lanman og denne disk, men nu har jeg jo lært noget nyt....