Windows 10 er gået RTM og er nu tilgænglig.

Jeg har idag lavet 2 installationer af Windows 10 på en Lenovo T510

Førsøg 1 var en inplace upgrade af den 2 år gamle windows 8.1 installation.

Forsøg 2 var en manuel clean netværks installation.


Forsøgt 1)

Selv opgraderingen gik smerte frit, der var ikke udfordringer før jeg begynde at lege med den færdige installtion (dvs. enablede wifi), her begyndte maskinen at fryse. som standard var nvidia driveren til maskinen ikke tilrådighed, dette fixes dog nemt ved at køre maskinen forbi windows update som hurtig og nemt levere den korrekte driver, dette blev dog først konstateret i forbindelse med forsøg 2.

Forsøg 2)

netværks boot på Winpe og derfra starte setup.exe og køre en basis installation.
Windows 10 (enterprise) kan køre direkte imoed azure AD, så det første rigtige valg der skal gøres er mellem lokalt AD og Azure AD.  vælges lokal AD, skal man igennem en process med at lave en lokal pc konto hvorfra man joiner domainet.
Da jeg kunne se at maskine kunne køre uden frysninger på netvæks kablet, valgte jeg at efter installationen at køre windows update og fik 3 tilpasninger installeret, nvidia driver, sikkerhed patch, opdaterings patch. Efter næste genstart og en domain join, lader det til at wifi er stabil.
Da jeg kun har 2.4 Hz Wifi, var jeg inde på netkortet og sætte denne som perfered, frem for auto, som driveren ellers default står til.


Lad os se hvilke udfordringer RTM'en giver.
OBS. det er muligt at koble RTM'en på Windows insiter under windows update.