Over de sidste 2 - 4 år er der kommet en række fine gratis applikation til at holde 3 part applikationer opdater på windows.

3 parts applikationer så som adobe flash er forsat en af de hyppigste bruge exploited applikationer, hvilke jeg antager er årsagen til at Google og Microsoft i første forsøgte at "sikre" patch management af disse via deres egne opdaterings motor - og nu seneste er adobe flash på vej til at blive udskiftet med Htlm5, både i Firefox, Chrome.

Dette ændre ikke på at applikationer som Vlc player, Adobe Reader, 7zip osv. forsat skal patches da disse også kan blive udnytte til at en windows pc kan overtaget af uønsket personer.

Jeg har 3 applikationer jeg over det sidste har brugt til at automatisk holde 3 parts applikationer opdateret.

 

Secunia PSI (har skiftet navn til flexera ) sidste version udkom December 2015.

Den har en meget komplet database over produkter, de som den ikke kan "autoopdater" bliver brugen informer herom.
Selve PSI kan være tung at køre på ældre maskiner er min oplevelse.

 

HeimdalSecurity Free / Pro

Heimdalsecurity Free samt pro kan holde ca 35 produkter opdatereret, samt fungere som installations motor på disse produkter første gang disse skal installeres, hvilket er en feature som jeg ser er vigtigt, da jeg flere gange har oplevet at folk får downloaded softeware som er bundles sammen med "dårlige" domme, da folk ikke kommer ind på den orginale leverandørs hjemmeside og henter filerne. HeimdalSecurty PRO har andre features, som jeg ikke beskriver her.

 

Kaspersky Software Updater

KSU minder en del om "Secunia PSI" den kan overvåget en længere række applikationer end Heimdalsecurity, dog ikke så komplet som Secunia PSI, jeg har dog kun arbejdet med den i kort tid, på en test bærbar - så stabiliteten og hurtighed i at få installeret de nye versioner er ukendt.